Boek review: $100 startup van Chris Guillebeau

Algemeen

Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better To Live More! Dat is de prachtige ondertitel van het boek The $100 startup van Chris Guillebeau. In de aanpak van Chris staat persoonlijke vrijheid voorop. Volgens Chris creëer je waarde waar jouw passie de behoeft van anderen vervult. Door je expertise (of passie) en talenten te combineren kun je een uniek aanbod creëren waar anderen voor willen betalen.

Nog in zijn vroege jaren dertig staat Chris aan de vooravond van het voltooien van een rondreis door elk land op aarde – hij heeft al meer dan 175 landen bezocht – en toch heeft hij nooit een “echte baan” gehad of een regelmatig salaris verdiend. Integendeel, hij heeft een speciaal genie om ideeën in inkomsten om te zetten, en hij gebruikt wat hij verdient om zijn avontuurlijke leven te ondersteunen en terug te geven.

Er zijn veel anderen zoals Chris – zij die manieren hebben gevonden om af te zien van traditioneel werk en de tijd en het inkomen creëren om na te streven wat zij zinvol vinden. Soms is het bereiken van die perfecte mix van passie en inkomen niet afhankelijk van het opschorten van wat je momenteel doet. Je kunt klein beginnen met je onderneming, weinig tijd of geld in beslag nemen en wachten om de echte sprong te wagen als je zeker weet dat het succesvol is.Bij de voorbereiding om dit boek te schrijven, identificeerde Chris 1500 personen die bedrijven hebben gebouwd die $ 50.000 of meer verdienen met een bescheiden investering (in veel gevallen $ 100 of minder), en uit die groep heeft hij ervoor gekozen om zich te concentreren op de 50 meest intrigerende case-studies. In bijna alle gevallen ontdekten mensen zonder speciale vaardigheden aspecten van hun persoonlijke passies waarmee inkomsten konden worden gegenereerd, en konden ze hun leven herstructureren op manieren die hen meer vrijheid en vervulling gaven.

In het boek zijn de meest waardevolle lessen van degenen die hebben geleerd om van wat ze doen af ​​te wijken op weg naar succesvol ondernemersschap. Het draait allemaal om het vinden van de kruising tussen je”expertise” – zelfs als je dat zelf niet als expertise ziet – en waar andere mensen voor betalen. Je hebt geen MBA, een businessplan of zelfs werknemers nodig. Alles wat je nodig hebt, is 1) een product of dienst dat voortkomt uit wat u graag doet, 2) mensen die willen betalen en 3) een manier om betaald te krijgen.

Chris vertelt je in zijn boek precies hoeveel dollars zijn groep (onverwachte) ondernemers nodig hadden om hun projecten op gang te krijgen; wat deze personen in de eerste weken en maanden hebben gedaan om aanzienlijk geld te genereren; enkele van de belangrijkste fouten die ze onderweg hebben gemaakt, en de cruciale inzichten die het bedrijf hebben vastgehouden. Onder de belangrijkste principes van Chris: als je ergens goed in bent, ben je waarschijnlijk ook ergens anders goed in; leer nooit een man om te vissen – verkoop hem in plaats daarvan de vis; en in de strijd tussen planning en actie wint actie.

In de oudheid droomden mensen die ontevreden waren over hun leven met het vinden van magische lampen, begraven schatten of straten geplaveid met goud. Vandaag weten we dat het aan ons is om ons leven te veranderen. En het beste deel is, als we ons eigen leven veranderen, kunnen we anderen helpen hun eigen leven te veranderen. Dit opmerkelijke boek zal je op weg helpen met het maken van een blueprint van je ideale leven.