Boek review: Nooit meer te druk van Tony Crabbe

Algemeen

Heb je soms ook het gevoel dat je van hot naar her rent? Volgens de Tony Crabbe (auteur van het boek Nooit meer te druk) is druk zijn de gemakkelijke weg. Volgens hem is succes gaan slapen in het aangename besef dat je de afgelopen dag je medemensen, collega’s en familie het beste van jezelf hebt kunnen laten zien en dat je morgen weer nieuwe kansen te wachten staan.

Vragen aan jezelf:

  • waar moet je mee stoppen om beter te kunnen focussen?
  • wat moet je minderen?
  • welke risico’s loop je of welk verlies moet je accepteren om gefocust te blijven?

Volgens Tony moet je beginnen met jezelf te beheersen. Stop met het managen van je tijd! Word gemakzuchtiger en kom in een speelse gemoedstoestand in plaats van een serieuze. De volgende stap is betrokkenheid. Zorg er voor dat je je onderscheid door je eigen klant- en of productstrategie waarbij less=more geldt. Maar impact door te vernieuwen. Denk in alternatieven en experimenteer (leer van je fouten).

Zoals Tony zegt “Druk zijn” is een waardeloos merk! Creëer en leef naar je eigen merkstrategie. Zorg ervoor dat je je eigen weg volgt door:

  1. Je eigen doelen actief na te streven
  2. Je emoties (inner chimp) te beheersen
  3. Heb vertrouwen dat je alles aan kunt wat er op je pad komt (zelfeffectiviteit)

Ten slotte kun je ook zelf je betrokkenheid bij de wereld en je omgeving verkleinen. Stop met streven naar meer. Door bijvoorbeeld meer dingen te willen doen krijg je het té druk en ontstaat en contactverlies met je kernwaarden en merkstrategie. Zorg er voor dat je van drukte naar gelukt gaan door de diepte in te gaan. Zorg voor flow en momentum door jezelf uit te dagen en doelen te stellen. Concentreer je op ervaringen en wees je bewust van je “happy moments” gedurende de dag.