De kracht van een visionboard

Algemeen

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Een handig hulpmiddel om je dromen te bereiken is het maken van een visionboard. Een visionboard is een collage van afbeeldingen die jouw dromen en doelen verbeelden. Met behulp van een visonboard zet je je dromen en doelen om in afbeeldingen. Wist je dat je hersenen beter om kunnen gaan met afbeeldingen in plaats van woorden? Kortom een Win-Win situatie!

Het maken van een visonboard is niet ingewikkeld. Wat je nodig hebt is een stuk karton en een stapel oude tijdschriften. Je kunt je visionboard opdelen in verschillende segmenten zodat je bijvoorbeeld een mini-visonboard kunt maken voor Gezondheid, Ontwikkeling, Reizen en Huis. Zelf maak ik altijd één groot visionboard waar de onderwerpen door elkaar heen lopen.

Bedenk vooraf welke doelen en dromen je voor dit jaar hebt. Dit kunnen dromen zijn over materiële dingen die je wilt bezitten, reizen die je wilt maken of ervaringen die je wil opdoen. Alles kan.

Pak vervolgens de oude tijdschriften erbij, blader er door heen en knip de afbeeldingen er uit waar je oog op vallen. Je kunt ook afbeeldingen zoeken via het internet en deze uitprinten. Je kunt ook quotes, woorden of zinnen uitknippen. Plaats vervolgens alles afbeeldingen op je visionboard en maakt er een mooie compositie van.

Wees kieskeurig met wat je op je visionboard plaatst. Veel mensen zijn niet succesvol, omdat ze té veel willen. Als je goed wilt worden in 7 verschillende dingen kun je maar één dag per week aan ieder onderdeel besteden. Hiermee wordt je niet de beste. Zorg er dus voor dat je focust op maximaal 4 grote doelen.

Tenslotte maakt het niet uit wat je hierna met je visionboard doet. Door hem te maken heb je je onderbewust aangezet en kun je hem prima uit het zicht zetten. Zelf zet ik hem altijd ergens neer waar ik hem dagelijks tegenkom.

Als het jaar afgelopen is pak je je visionboard er bij en kijk je hoe ver je bent gekomen met het bereiken van je doelen. Zie hoeveel stappen je (onbewust) gezet hebt richting je dromen. Is het tijd voor nieuwe doelen? maar dan een nieuw visionboard.