Wat is een Lifestyle-preneur?

Algemeen

Wil jij ook zo graag stoppen met je saaie 9-tot-5-baan? Wat nou als je van je lifestyle een business kunt maken? Er zijn al tal van ondernemers in Nederland die dit doen. Hieronder noem ik een paar voorbeelden.

Al deze ondernemers hebben van hun gewenste lifestyle een business gemaakt. De één reist al werkend de hele wereld over en de ander woont en werkt het grootste deel van het jaar op Bali. Kortom ze zijn een Lifestyle-preneur! Online kom je naast Lifestyle-preneur ook de term Freedompreneur regelmatig tegen. Zelf vind ik dat de term Lifestyle-preneur het beste de lading dekt. Je bouw namelijk een business rondom je Lifestyle.

Benieuwd wat een Lifestyle-preneur is?

Het doel van een Lifestyle-preneur is om een bedrijf te beginnen die zijn of haar (gewenste) lifestyle ondersteund. Met als hoger doel Vrijheid om je eigen dromen je gaan realiseren. Of je nu al reizend de wereld wilt verkennen of juist meer tijd met je familie en vrienden wilt doorbrengen. Omdat jij aan het roer van je eigen bedrijf staat ligt de keuze bij jou.

Net zoals andere ondernemers krijg je als  Lifstyle-preneur niet elke maand zomaar je salaris op je bankrekening gestort. Dit salaris moet je zelf verdienen door klanten te helpen. De meeste Lifestyle-preneurs hebben een manier gevonden om semi-passief inkomen te verdienen. In het geval van I Love The Seaside is dat het verkopen van een boek en in het geval van Reisjunk is dat het eenmalig schrijven van blogs en het toevoegen van affiliate links. Op deze manier maken ze éénmalig iets waarmee ze meer dan één keer geld mee verdienen. Hoe meer mensen hun boek kopen of gebruik maken van hun affiliatie link hoe meer ze verdienen. Kortom een Lifestyle-preneur ‘verhuurt’ zichzelf niet per uur, maar verkoopt producten.

Omdat je als Lifestyle-preneur zelf je werkweek bepaalt, zelf bepaalt waar je werkt, zelf bepaalt waaraan je werkt en hoeveel je werkt ervaar je een gevoel van Vrijheid en Werkgeluk. Je hebt zoveel meer zin om maandag weer aan de slag te gaan dan wanneer je voor een baas werkt. Je weet namelijk precies waarom je het doet en voor wie je het doet.

Doordat je duidelijk weet wie je klanten zijn en hoe je hun kunt helpen maak je als Lifestyle-preneur ook een grote impact. Dit is een typische Win-Win situatie omdat jouw klant ontzettend blij is met jouw product en het geeft jou voldoening.

Tenslotte een Lifestyle-preneur doet niet alles zelf, maar heeft een team van deskundigen om zich heen gebouwd. Dit is niet een team wat in loondienst is, maar gelijkgestemde ondernemers. Zoals bijvoorbeeld een Virtual Assistent (VA). Het in dienst nemen van medewerkers zorgt voor minder Vrijheid omdat deze medewerkers ‘gemanaged’ moeten worden. Iets waar een Lifestyle-preneur niet op zit te wachten.

Ben je ook op zoek naar meer Vrijheid en Focus en wil je Impact maken? Overweeg dan om een Lifestyle-preneur te worden.