Hoe bepaal je jouw uurtarief?

Algemeen

Je hebt besloten om voor jezelf te gaan beginnen als freelancer en je hebt al een eerste opdrachtgever gevonden, wat gaaf! Deze opdrachtgever heeft je gevraagd wat jouw uurtarief is. Lastige vraag als je net begint. Hoe bepaal je nou een goed uurtarief?

Feit is dat veel zzp’ers een te laag uurtarief hanteren. Wat zzp’ers veelal vergeten is dat je niet 100% declarabele uren kunt maken. Naast opdracht gebonden werken ben je namelijk ook met administratie, marketing, verkoop en netwerken bezig. Kortom ook genoeg andere taken waarvoor je niet betaald wordt. Daarnaast is het zo dat je ook te maken krijgt met een ‘dip’ in je werkzaamheden. Vooral in de zomerperiode zijn veel opdrachtgevers op vakantie en kun je minder opdrachten hebben.

Een zzp’er bouwt zijn of haar eigen pensioen op en betaald daarnaast ook zijn of haar eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Naast deze kosten heb je als zzp’er ook kosten voor een kantoor (tenzij je vanuit huis of het kantoor van je opdrachtgever werkt), kosten voor een website, boekhouder, trainingen etc. Hier moet je allemaal mee rekening houden bij het bepalen van je uurtarief.

Ten slotte heb je ook een minimum aan salaris nodig om je huur (of hypotheek), eten, eventuele vakanties etc. te kunnen betalen. Kortom je moet met nogal een groot aantal dingen rekening houden. Maar hoe je dat nou? Hieronder zie je een rekenvoorbeeld van een coach.

Rekenvoorbeeld uurtarief bepalen

Uitgangspunten:

  • Je gaat 6 weken per jaar op vakantie;
  • Je werkt maximaal 4 dagen per week;
  • 60% van je tijd werk je aan opdrachten;
  • Je benodigde inkomen per maand is €2.750 bruto;
  • Je maandelijkse onkosten zijn €750.

Wat zou in dit geval je uurtarief moeten zijn?

Benodigde omzet = €42.000 per jaar

Aantal opdracht gebonden uren per jaar is 883

€42.000 / 1.178 = €47,57 per uur

Kijk als laatste check ook naar de uurtarieven die andere collega zzp’ers hanteren.

In dit rekenvoorbeeld gaan we er vanuit dat je in de weken dat  je niet op vakantie bent in ieder geval opdrachten hebt voor 19 uur per week. Over het algemeen zal dit wel kloppen, tenzij er weinig vraag is naar jou dienst. En natuurlijk heb je in de zomer te maken met een ‘dip’ in de opdrachten, omdat veel opdrachtgevers dan op vakantie zijn.

Wat je kunt doen is dat je uurtarief verhoogt met minimaal €20, zodat je een buffer kunt gaan opbouwen voor de tijden waarin je minder opdrachten hebt. Hoe kortlopender je opdrachten zijn, van een paar weken tot 2-3 maanden hoe meer je je uurtarief kunt op plussen.

Tenslotte geldt ook voor uurtarieven, hoe specialistischer je kennis hoe hoger je uurtarief. Mijn eigen uurtarief als ‘specialist’ toen ik werknemer was lag tussen de €95 en €115 per uur.

Alle uurtarieven die je met je opdrachtgever communiceert zijn altijd exclusief BTW.