Is een workcation iets voor jou?

Start Your Business

Droom jij er ook van om met je voeten in het Balineese zand een skype gesprek met je klant te voeren? Voor mij is locatieonafhankelijk werken een van de grondbeginselen voor mij werk. Benieuwd hoe ik dat precies doe? Lees dan snel verder.

Eerst de definitie, wat is nou precies locatieonafhankelijk werken? ….
Zoals je in de definitie kunt lezen kun je overal te wereld werken. Dat betekent dus dat je niet bij je klant op kantoor zit te werken of fysiek bij vergaderingen aanwezig bent. Om locatieonafhankelijk te kunnen werken heb je niet veel nodig. Met een internetverbinding en laptop ben je er al.

De crux van locatieonafhankelijk werken zit hem in gebruik maken van de digitale technieken. Zoals bijvoorbeeld het opslaan van je digitale en fysieke bestanden in de cloud. Mijn favoriete programma’s hiervoor zijn dropbox en The box. Vergaderingen woon je bij door in te bellen via skype. Het voordeel van skype is dat je ook aan de andere kant van de wereld met Nederlandse klanten kunt bellen zonder dat het geld kost. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding.

Het voordeel van locatieonafhankelijk werken is dat je gewoon kunt werken vanaf je vakantie adres. Hierdoor ben je voor je vakanties en reizen niet meer gebonden aan een x aantal vrije dagen per jaar. Je bepaalt namelijk zelf waar en hoeveel uur je werkt. Kortom de nieuwe manier van werken oftewel workcation! Of je nu als werknemer werkt of voor jezelf als ondernemer een workcation kun je altijd toepassen.